SPAR 30% PÅ WHEAT & HUMMEL - KLIK HER

0,00 DKK
0

Din indkøbskurv er tom.

Search

Viden om kapok produkter

Hvad er Kapok?

Kapok er et bæredygtigt og økologisk materiale, som adskiller sig fra de øvrige produkter på markedet. Foruden at være en 100% naturlig og økologisk naturfiber, som vokser vildt på træer i de tropiske regnskove, indeholder Kapokfibren, på grund af dens unikke fiberstruktur, hele 80% luft og dermed er mere end 8 gange lettere end bomuld. Dette gør ikke blot fiberen til den letteste naturfiber i verden, men også det mest naturlige valg, når man skal vælge sengeprodukter.

Kapokfibrens høje luftindhold gør at fiberen let kan absorbere den omkringliggende varme, som gør kapokfibren til den mest isolerende og termoregulerende naturlige fiber i verden, som dermed sikrer et luftigt og åndbart produkt. Kapokprodukter er derfor velegnet til små børn, der har sværere ved at styre deres egen kropstemperatur, eller til børn og voksne, der søger et naturligt produkt der kan hjælpe med at afholde svedeture gennem natten.

Kapokkens unikke fiberstruktur hjælper også kroppen med at lede fugten fra kroppen væk fra kroppen, idet fiberens naturlige vokslag forhindrer fugten i at blive absorberet i fiberen, og derved sørger for at dynen forbliver tør og blød gennem hele natten. Kapokkens egenskab til ikke at absorbere fugt gør kapokken utrolig velegnet til sengeprodukter, da der ikke kan skabes det fugtige miljø som husstøvmider og svampe kræver for at overleve. Derudover indeholder kapokken et naturligt antibakterielt bitterstof, som gør den umulig for husstøvmider og andre bakterier at leve i. En dyne med kapokfibre er derfor især gode til allergikere, eller folk som blot ønsker et naturligt sovemiljø med et økologisk og bæredygtigt produkt.

Et bæredygtigt produkt

Når du som forbruger vælger at investere i en kapokdyne, vil du på samme tid være med til at sikre bevarelsen af verdens regnskove. Lokalbefolkningen omkring de mange regnskove, hvor kapokfrugten findes, høster nemlig kapoktræernes frugter manuelt år for år, og indtægten de får ved at videresælge kapokfrugterne er en stor del af den indkomst de skal leve af. Kapoktræerne er derfor lokalbefolkningens levebrød, og investerer man i et kapokprodukt investerer man derfor også i bevarelsen af kapoktræerne den omkringliggende regnskov. Når man køber et kapok produkt, får man derfor ikke kun nydelsen af et 100% naturligt økologisk produkt med et væld af foredele, men du er også med til at bevare en økologisk og bæredygtig produktion, der sikrer bevarelsen af regnskoven i landende, hvor kapokken stammer fra.

Pleje og vedligeholdese af Kapok produkter

Kapok er et naturligt og økologisk produkt, og har ligesom andre naturprodukter godt af at blive hængt ud i den friske luft engang imellem. Da kapok er 100% økologisk, ikke har nogen speciel duft og naturligt besidder mange af de samme egenskaber som en almindelig dyne, behøves hverken vask eller udluftning før produkterne tages i brug.

Grundet kapokkens finere naturfibre, skal kapok produkterne dog vaskes, tørres og løbende vedligeholdes på en lidt anderledes måde, end almindelige naturfiber produkter. Kapokkens utrolig fine fiberstruktur gør at vandet lægger sig tæt omkring fibrene, og gør det derfor en smule sværere at tørre. Det kan lidt sammenlignes med forskellen på ler og sand, hvor lerets meget finere sten også gør det en smule mere vanskeligt at tørre.

Når du har brug for at vaske dine kapok produkter, anbefales det at man vasker dem med enzymfrit vaskemiddel ved max 60° og undgår brug af skyllemiddel, for bedst at bevare kapokkens naturlige egenskaber. Under vask er det vigtigt med en stærk centrifugering, for at få så meget vand ud af produktet inden tørring.

For løbende at vedligeholde kapokkens fine egenskaber, anbefaler vi at du tørretumbler produkterne engang imellem, for at holde dem luftige og bløde, gerne i 30-40 minutter en gang hver 2. måned, eller efter behov. Er man under tørringen i tvivl om produktet er fuldstændig tørt, kan det være en god ide at taget det ud og lade det ligge og affugte en time eller to. Kan man mærke at produktet stadig er en smule fugtigt efter at produktet har ligget lidt, kan man roligt give det en ekstra tur i tørretumbleren.
Vi anbefaler at man ikke bruger tennisbolde til at luftiggøre produkterne, når de tørretumbles, som man gør ved andre naturfiber produkter. I stedet anbefaler vi at man kun tørrer et produkt af gangen i tørretumbleren, for at få den bedste effekt. I forbindelse med tørring af kapokprodukter, vil der måske dannes små klumper af kapok i enkelte af en dynes rum eller i hovedpuden. Disse kan man let manuelt trække fra hinanden inden produktet får endnu en tur i tørretumbleren.

SIDST SETE VARER
FAVORITTER

Vis alle (

)

Gratis fragt i DK ved køb over 499,-
 

Skriv til os

Vi besvarer mails
Indenfor max 24 timer
på hverdage.
 

Ring til os

Vi hjælper dig på telefon
(45) 87 800 406
 

Åbningstider

  • Mandag - Fredag: 8.00-16.00