0,00 DKK
0

Din indkøbskurv er tom.

Search

regntøj til børn

  
REGNTØJ

Børn elsker at plaske rundt i regn og vandpytter, men alt det sjove ophører hurtigt, hvis vandet trænger igennem tøjet og gør børnene våde og kolde. Det omskiftelige vejr i Danmark gør, at godt og funktionelt regntøj er enormt vigtigt. Nedenfor har vi samlet nogle tips, som kan hjælpe dig til at vælge det helt rigtige regntøj til ungerne!

Vandsøjletryk

Regntøjets vigtigste egenskab er uden tvivl at holde vandet ude og børnene tørre, og i den forbindelse benyttes begrebet vandsøjletryk. Det angiver, hvor stort et vandsøjletryk materialet kan tåle, før vandet trænger ingennem. Jo højere vandsøjletrykker er, jo bedre er det til at holde vandet ude.

Hvad regntøjet skal bruges til spiller naturligvis også en rolle for, hvilket regntøj du bør vælge. Hvis barnet blot skal opholde sig i lettere regnvejr i kortere tid, er et vandsøjletryk på 5.000 mm tilstrækkeligt, men skal barnet i stedet opholde sig i kraftigere regn i længere tid ad gangen anbefales det, at vælge et vandsøjletryk på minimum 8.000 mm.

Åndbarhed

En anden ting du bør overvejer i jagten efter regntøj til børnene er regntøjets åndbarhed. Denne afgør i hvor høj grad barnet kan komme af med fugten, der opstår, når det regner. Regntøj findes i alt i to typer materialer:

1. Polyester-kvalitet
Den første hedder polyester-kvalitet og er en let nylon kvalitet, som er den mest åndbare løsning.

2. PU-kvalitet
Den anden hedder PU-kvalitet og føles mest af alt som gummi. Denne er ikke nær så åndbar som polyester-kvaliteten, men den er 100% vandtæt.
Når du vælger materiale, er det vigtigste at kigge på dit barns behov. Går dit barn fx i skovbørnehave og er udenfor året rundt, så anbefaler vi regntøj i PU.

Foer eller termotøj under?

Når regnen siler ned, er det selvfølgelig også vigtigt, at børnene kan holde varmen. Derfor bør du overveje, hvorvidt du skal gå efter regntøj med foer. Denne form for regntøj er specielt praktisk til overgangsperioderne, hvor det endnu ikke er blevet så koldt udenfor, at der er nødvendigt at skifte til vinterovertøjet endnu.
En anden mulighed er at have termotøj under regntøjet på de kolde dage. Med termotøj under regntøjet er det nemt at tage et lag af, hvis det bliver for varmt

Heldragt eller to-delt?

Det er også vigtigt at overveje om regntøjet skal være en heldragt eller i to dele. Som hovedregel er det altid en god ide at bruge heldragter til de helt små. Når dit barn så bliver gammelt nok til selv at gå på toilettet, er det langt nemmere med et to-delt sæt

Med eller uden seler?

Om du skal vælge regnbukser med eller uden seler handler om, hvor aktivt dit barn er. Er det meget aktivt, er seler en god løsning, da de sørger for fortsat at dække så meget som muligt - også selvom regnjakken glider op. Har dit barn brug for hurtigt at komme på toilettet, anbefaler vi, at du vælger regntøj uden seler.

Hvordan vasker du dit barns regntøj?

For at sikre holdbarheden på regntøjet er det vigtigt, at det håndteres og behandles på den mest optimale måde. Rindende vand (eller en klud med sæbevand) er som udgangspunkt altid den mest skånsomme måde at rengøre regntøjet. Gør vand og sæbe ikke tricket, kan du give regntøjet en tur i vaskemaskinen. Her er det dog vigtigt, at du følger vaskeanvisningerne, da det for hver maskinvask slides i tætheden. Det er desuden også vigtigt, at regntøjet får lov til at tørre ordentligt hver gang det har været vådt. Du må aldrig tørretumble regntøjet eller putte det i et tørreskab, da det vil forringe regntøjets kvalitet betydeligt. 

Tips og tricks

 • Du kan godt købe regntøj med plads til at vokse i. Men pas på med det ikke bliver alt for stort, det kan gå ud over bevægelsesfriheden.
   
 • Kommer der en lille flænge eller hul i regnsættet, kan du sætte et stykke Gaffa tape på indersiden. Det hjælper med at holde vandet ude, men det er naturligvis ikke så effektivt som et regnsæt uden huller.
   
 • Fodstropper i elastik har det med at blive slidt. Hvis du er lidt fiks på fingerne, kan du sætte nye fodstropper på. Du skal blot finde en velassorteret stofbutik og købe en strimmel stropelastik. Tilpas længden efter behov og klip et par huller i hver ende af stropelastikken, som passer til den knap, der sidder i buksebenet. Nu er elastikken klar til at blive knappet på bukseben.
   
 • Undgå at regntøjet bliver jordslået ved at hænge det til tørre. Skulle du glemme det og der er kommet pletter, kan du prøve at fjerne pletterne med Rodalon. Der er også andre mere miljøvenlige metoder, hvor du kan dubbe pletterne med citronsaft, fugtig salt eller ufarvet husholdningseddike. NB! Alle produkter har en blegende effekt, som lysner de mørke skjolder. Så dup på indersiden af regntøjet.
   
 • Skriv navn i både jakke og bukser, inden regntøjet tages i brug. Det gør det nemmere for både børn og voksne i institutionen at få regntøjet tilbage til den rette ejer.
   
 • Regntøj med specielt print eller en anderledes farve gør det nemmere for dig og pædagogerne at finde dit barn på legepladsen.
SIDST SETE VARER
FAVORITTER

Vis alle (

)

 

Skriv til os

Vi besvarer mails
Indenfor max 24 timer
på hverdage.
 

Ring til os

Vi hjælper dig på telefon
(45) 87 800 406
 

Åbningstider

 • Mandag - Fredag: 8.00-16.00
SIDST SETE VARER
FAVORITTER

Vis alle (

)