0,00 DKK
0

Din indkøbskurv er tom.

Search

Flyverdragter

flyverdragt

Hvornår skal mit barn bruge flyverdragt?

Bliver dit barn passet i dagpleje, vuggestue eller børnehave er en flyverdragt helt uundværlig. En flyverdragt er det varmeste og mest praktiske overtøj til den aldersgruppe.

Til de ældste børnehavebørn og skolebørn er der mange der vælger en to-delt løsning med vinterjakke og overtræksbukser/skibukser - det er ikke så “babyagtigt”. Med en vinterjakke og et par overtræksbukser kan dit barn vente med at bruge overtræksbukserne til frosten begynder at vise tænder.

. . . . . 

Flyverdragt til babyer 

Selvom dit barn ikke kan gå endnu, kan han/hun helt sikkert godt lide at sidde op, og følge med fra barnevognen eller klapvognen, og en tur på gyngen er sikkert heller ikke af vejen. Til disse særlige stunder, er det vigtigt at dit barn ikke fryser, derfor er god flyverdragt et “must”. Flyverdragten skal være åndbar, vind- og vandtæt samt foret med fx blød fleece, så den både er blød og varm at have på.

Det er vigtigt, at der omkring alle kanter i hals, ærmer og ved fødder er et blødt, elastisk stof, så der ikke er nogen snærende og skarpe kanter mod din babys sarte hud.

Mange flyverdragter til babyer har praktiske afslutninger i ærmer og ben, der kan foldes om til lune vanter og sokker. Denne smarte detalje gør det nemmere for dig, at sikre dig at dit barn er varm overalt. Samtidig er det et nemt sted at åbne, hvis dit barn får det for varmt.

Mange forældre vælger at have flere slags dragter. Én flyverdragt til daglig leg, og en mere “dyne-agtig” model uden generende knapper og lynlåse til at sove middagslur i.

Det er en fordel at vælge en dragt, der kan lynes langt ned eller hele vejen ned gennem det ene ben. Det gør dett nemmere for dig at give dit barn flyverdragten på, når han/hun ligger på puslebordet, eller når der skal skiftes ble.

En lun og blød hætte er dejlig, når det er koldt og dit barn sidder op i barne- eller klapvognen. Husk at give dit barn en tætsiddende hue på under hætte, både for at beskytte hoved og ørerne mod blæst og kulde. På rigtig kolde dage er det mest optimalt med en elefanthue i dobbelt lags bomuld eller uld.

. . . . . 

Vedligeholder du flyverdragten?

Flyverdragter har det med at blive beskidt, og skal vaskes ofte. Mange institutioner kræver desuden, at den kan komme i tørreskab, da den ofte bliver våd i løbet af dagen. Som alternativ kan du vælge at købe to flyverdragter, som du kan skifte mellem.

. . . . . 

Tips om flyverdragter

 • Husk at skrive navn i flyverdragten, inden den kommer med med i vuggestue, børnehave eller skole. Der er nemmere for både børn og voksne.
   
 • Hvis du vælger årets flyverdragt med specielt print eller en anderledes farve, er det nemmere for dig og pædagogerne at finde dit barn på legepladsen.
   
 • Fodstropper i elastik har det med at blive slid. Hvis du er lidt fiks på fingerne, kan du sætte nye fodstropper på. Du skal blot finde en velassorteret stofbutik og købe en strimmel stropelastik. Tilpas længden efter behov, og klip et par huller i hver ende af elastikken. Nu er elastikken klar til at blive knappet på flyverdragtens bukseben.
   
 • Mudderpletter er et velkendt fænomen hos de fleste børnefamilier. Du fjerner dem nemmest, når de er helt tørre. Brug en hård børste eller svamp, og børst mest muligt af pletten af. Begynder du at gnide på en våd mudderplet, risikerer du, at den trænger længere ind i stoffet. Når du har fjernet så meget af mudderpletten som muligt, kan du maskinvaske den - så bliver den så god som ny.

. . . . . 

Gode råd om størrelser

Der skal være plads til at kravle, løbe, hoppe, danse eller blot sidde i sandkassen i timevis og lave sandkager i den nye flyverdragt. Bevægelsesfriheden er alfa og omega. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse dit barn.

. . . . . 

SIDST SETE VARER
FAVORITTER

Vis alle (

)

 

Skriv til os

Vi besvarer mails
Indenfor max 24 timer
på hverdage.
 

Ring til os

Vi hjælper dig på telefon
(45) 87 800 406
 

Åbningstider

 • Mandag - Fredag: 8.00-16.00
SIDST SETE VARER
FAVORITTER

Vis alle (

)